Bij de TOI TOI & DIXI Group werken we in het belang van het creëren van efficiënte én hygiënische omgevingen. We zetten onze mobiele toiletcabines en hygiënische oplossingen zoals onze TOI CARE in waar ze nodig zijn. Wij bieden hiermee een level van comfort en gemak wat normaal alleen in permanente (toilet)gebouwen te vinden is. 

Daarnaast streven we ernaar om voorop te lopen op het gebied van duurzaamheid. Door onze producten en diensten voortdurend te verbeteren, de milieubelasting van onze activiteiten te verminderen en een respectvolle, veilige werkomgeving voor onze medewerkers te bieden, leveren wij een actieve bijdrage aan duurzame ontwikkeling. Onze vooruitgang hierin hebben wij gedocumenteerd in het TOI TOI & DIXI group duurzaamheidsverslag. 

Onze duurzaamheidsstrategie is gebaseerd op drie pijlers; ''Producten en Diensten'', ''Milieu'' en ''Werknemers''. Elk van deze pijlers is strategisch gestructureerd. Deze structuur stelt ons in staat om onze duurzaamheidsactiviteiten systematisch en met een langetermijnperspectief te beheren. Het biedt ook de mogelijkheid tot transparantie in de voortgangupdates die wij aan onze stakeholders geven. 

Download het duurzaamheidsrapport hier:

Producten & Diensten

Onze ambitie met onze mobiele producten en servicediensten is om innovatieve oplossingen te bieden die voldoen aan zowel de behoeftes van onze klanten als de duurzaamheidswensen. Om zo goed mogelijk te kunnen voorzien in deze behoeftes en een optimaal hygiëneniveau aan te kunnen bieden, zorgen wij er constant voor dat we meer mobiele toiletcabines met een wasbakje in ons assortiment hebben (DIXI Standaard met wasbak). Daarnaast verhogen wij ook doorlopend het aantal TOI CARE's en handwasstations die wij beschikbaar hebben. 

Qua duurzaamheid investeert de TOI TOI & DIXI Group in een lange levensduur van onze producten, energie-efficiëntie tijdens productie en serviceroutes en het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Een van de belangrijkste manieren waarop wij dit doen is door het percentage van gerecycled materiaal in onze producten te verhogen. Onze DIXI ECOplus cabines zijn hier een uitstekend voorbeeld van. Deze cabines bestaan voor minimaal 50% uit gerecycled materiaal, waarvan een groot deel bestaat uit oude visnetten. 

87,6%* Met Wasbak

87,6%* van alle nieuw geproduceerde DIXI toiletcabines worden uitgerust met wasbakjes

50% Ruw gerecycled materiaal

De totale hoeveelheid grondstoffen voor het maken van de toilecabines die we uit gerecyclede bronnen halen, moet tegen 2025 50% bedragen. Hier gebruiken we onder andere oude visnetten voor. 

“Dubbel Duurzaam”

“Het is fantastisch dat onze 'dubbele duurzame' DIXI ECOplus cabines zo'n hit zijn bij onze klanten. We noemen het 'dubbel duurzaam' omdat de cabines het milieu beschermen door zowel hun lange levensduur als door het gerecyclede materiaal wat erin zit.''

Feiten & Cijfers
 • 12.668.605 servicebeurten per jaar
 • Toilets 425.943 Mobiele toiletcabines
 • Tiempo de Vida > 20 jaar levensduur
 • Sostenibilidad

Milieu

Het beschermen van het milieu is een actiepunt wat wij erg serieus nemen. Daarom nemen we dan ook actief maatregelen om bijvoorbeeld de uitstoot te verminderen en zo vervuiling te voorkomen. Zo schakelen we ons wagenpark, bestaande uit diverse servicetrucks, over op alternatieve aandrijftechnologiën zoals electrisch rijden. Dit is op dit moment de grootste maatregel die we kunnen treffen om onze CO2-uitstoot te verlagen. 

Ook zijn we gefocust op het respectvol en efficiënt omgaan met de natuurlijke hulpbronnen die de Aarde ons biedt. Dit heeft ertoe geleid dat we onze processen en servicediensten gestandaardiseerd én geoptimaliseerd hebben. Zo beperken wij het gebruik van schoonwater en chemicaliën. Het voortdurend onderzoek van de TOI TOI & DIXI Group naar verbeteringen in processen betekent dat wij gestaag onze ecologische voetafdruk verkleinen. 

“Nog nooit zo weinig CO2 geproduceerd”

“In al mijn jaren als TTD-servicechauffeur heb ik nog nooit zo weinig CO2 geproduceerd in mijn serviceritten als nu. We zijn zeker een versnelling hoger geschakeld in onze toewijding aan duurzaamheid.''

50% van de servicetrucks met een alternatieve aandrijving

50% van alle nieuwe trucks zullen tegen 2028 uitgerust zijn met alternatieve aandrijvingen. Denk hierbij aan electrisch rijden. 

Energiebehoefte van 56 huishoudens

We konden maar liefst 56 huishoudens voorzien in hun jaarlijkse electriciteitsbehoefte met de 5 fotovoltaïsche installaties van de TOI TOI & DIXI Group in Polen. 

Feiten & Cijfers
 • Servicios año 78 miljoen gereden KM's
 • 36.672 ton CO2**
 • 126.943 m³ schoonwater*
 • Sostenibilidad

Medewerkers

We hebben een grote verantwoordelijkheidsplicht naar onze medewerkers toe- al is het maar omdat de TOI TOI & DIXI Group niet het succes zou hebben zoals we dat nu hebben zonder het harde werk en de inzet en de motivatie van onze medewerkers. De verantwoordelijkheid omvat het bieden van een veilige werkomgeving - een gebied waarin het verminderen van het aantal ongevallen onze topprioriteit is. We minimaliseren de risico's voor onze mensen doormiddel van consequent en compromisloos gezondheids-en veiligheidsbeheer. De TOI TOI & DIXI Group hecht daarnaast veel belang aan het verbeteren en uitbreiden van ons trainingsaanbod. Voortdurende training en professionele ontwikkeling is de sleutel naar het uitbreiden van de kennis en expertise bij onze medewerkers. We investeren voortdurend in de profesionele ontwikkeling van onze medewerkers, zodat zij hun vaardigheden up-to-date kunnen houden en zo vooruitgang kunnen boeken in hun carrière. 

De TOI TOI & DIXI Group creeërt daarnaast actief een bedrijfscultuur die gebaseerd is op openheid, diversiteit en wederzijds respect. Dit vereist dialoog en een van de belangrijkste manieren waarop we dit faciliteren is door regelmatig medewerkerstevredenheidsonderzoeken uit te voeren.

“Open, respectvol en postitief”

“Wat is het geheim van ons herhaalde succes in het stimuleren van innovatie? Het feit dat we in diverse teams werken en altijd open, respectvol en positief met elkaar omgaan.''

“Veel verder dan wat gebruikelijk is”

“De training die ik geef maakt van het personeel volledige preventiemedewerkers. De training gaat veel verder dan de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen voor de gezondheid en de veiligheid op het werk. Dat maakt al onze bedrijven die onder de TOI TOI & DIXI group vallen veiliger.''

3.242 Medewerkers**

Alleen al in de vijf landen met de hoogste omzet werken er 3.242 werknemers voor de TOI TOI & DIXI group. Onze servicechauffeurs zijn goed voor bijna 70% van dit aantal.

Feiten & Cijfers
 • 5.320 medewerkers
 • 2.212 Servicechauffeurs
 • Gemiddelde leeftijd 41,2 jaar
 • Sostenibilidad

Download het duurzaamheidsrapport hier:

*In/voor de vijf landen met de hoogste omzet van de TOI TOI & DIXI Group
**Totaal uit de daadwerkelijke gegevens van de Scope 1 & Scope 2-emissies van de vijf landen met de hoogste omzet van de TOI TOI & DIXI Group

Hotline +31 (0) 78 - 64 24 000 Online bestellen Online bestellen Vestigingen Vestigingen