CO2-reductie

Lidmaatschap CO2-reductieprogramma

MINDER KOSTEN EN EEN LAGERE C02-UITSTOOT DOOR INTERACTIEF TRACK & TRACE-SYSTEEM

Dienstverlener DIXI Sanitary Services is al zo’n vijftig jaar een bekende naam in Nederland. De merknaam DIXI® is inmiddels synoniem voor een mobiel toilet. Het bedrijf dat onderdeel is van de Duitse TOITOI & DIXI groep is wereldwijd actief in ruim dertig landen. De Nederlandse vestiging werkt al jaren naar tevredenheid met een interactieve track & trace software. Dit track & trace systeem levert vooral minder CO2 uitstoot op. DIXI® wil als marktleider een signaal afgeven dat duurzaamheid erg belangrijk is. Daarom neemt het bedrijf de CO2 prestatieladder uiterst serieus.

Elk mobiel toilet op de juiste tijd op de juiste plek

Vanuit meerdere servicepunten strategisch verdeeld over Nederland vervoeren we elke dag duizenden mobiele toiletten naar klanten. Onze chauffeurs komen per dag op zo'n vijfendertig tot vijftig locaties. Zij zorgen ervoor dat al die toiletten op de juiste tijd en schoon op de juiste plek zijn. Of ze nu naar een bouwplaats, groot evenement of privefeest moeten. 

Succesvol track & trace-systeem

"Voor de klanten van DIXI is sanitair vaak een bijzaak", vertelt directeur Simon Bosschieter van DIXI Nederland. "Om onze marges laag te houden is het belangrijk om naast snelle en betrouwbare service ook te zorgen voor efficiënte logistiek en lage kosten. Om die reden zijn wij dit jaar al onze toiletten aan het uitrusten met een tag. Deze tag zit gekoppeld aan een locatie. Hierdoor kan de cabine altijd gemakkelijk gevonden worden, ook dit scheelt onnodig rijden en daarmee CO2 uitstoot.''

Innovatie

DIXI® is al enkele jaren actief bezig om haar CO2-uitstoot te verlagen. De focus ligt altijd op het verduurzamen van het wagenpark en op efficiënter rijden. Doordat DIXI® door de overname van ECO Toilet nu een volledig landelijke dekking heeft, kunnen wij onze routes nog efficienter indelen en optimaliseren. Daarnaast wordt er continue onderzoek gedaan naar het blauwsel dat in het afvalwater wordt gedaan. Dit is inmiddels volledig ecologisch. Uiteraard worden de DIXI's vooral van gerecycled plastic gemaakt. Wij beschikken over een eigen reparatie afdeling, die ervoor zorgen dat kapotte cabine's op een duurzame manier herbruikt worden en de kapotte onderdelen worden vervangen. Zo kan de cabine nog een ronde mee.   

Hotline +31 (0) 78 - 64 24 000 Online bestellen Online bestellen Vestigingen Vestigingen