DIXI of DIXIE?

We horen het vaak; is het nou DIXI of DIXIE? Sommige klanten zijn er nog niet helemaal over uit. Hoe zit het?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; nee het is geen DIXIE. Ja het is toch echt DIXI zonder e. 

DIXI Sanitary Services is onderdeel van de TOI TOI & DIXI Group, wiens succesverhaal begon op 1 juli 1973 in Essen. We bestaan dit jaar dus 50 jaar! In die 50 jaar zijn we uitgegroeid tot dé marktleider op het gebied van mobiele toiletcabines en andere chemische toiletvoorzieningen en oplossingen. DIXI®  is een trademarked name, dat betekent dus dat alleen wij gebruik mogen maken van deze naam voor onze producten. In de volksmond wordt DIXI echter gebruikt om alle mobiele toiletten te benoemen. 
Het gebeurd dan ook nog wel eens dat we een melding krijgen over een chemisch toilet wat later helemaal niet van ons blijkt te zijn. Gelukkig maakt dat ons niet uit, wij zijn er alleen maar trots op dat onze merknaam zo synoniem staat aan een mobiele toiletcabine. Maar onze DIXI toiletten zijn de enige échte DIXI's. 

Heeft dixie wel een betekenis? 

Dixie heeft zeker wel een betekenis. Sterker nog, het is ook nog eens een naam (ooit gehoord van Dixie D'amelio? Nu wel!). Dixie wordt echter voornamelijk gebruikt als bijnaam voor de geconfedereerde Staten van Amerika. Deze staten bestonden uit de zuidelijke staten die zich van de Verenigde Staten van Amerika hadden afgescheiden. De geconfedereerde Staten van Amerika, kort de Confederatie, bestond van 1861 tot 1865. De afscheiding van deze zuidelijke staten leidde uiteindelijk tot de Amerikaanse Burgeroorlog, waarbij de Confederatie verloor en onder politieke curatele kwam te staan. Waar de bijnaam Dixie vandaan komt is niet helemaal te achterhalen. Wellicht is het een afleiding van de Mason-Dixonlijn, de noordelijke begrensing van de Confederatie. 

Is het erg dat ik dixie gebruik? 

DIXI of DIXIE, we begrijpen wat je bedoeld. In die zin is het dus zeker niet erg dat je de mobiele toiletcabines een dixie noemt. Echter, zit er wel een nadeel aan en dan vooral voor u als (mogelijke) klant van DIXI Sanitary Services. Gebruikt u dixie in uw e-mailadres dan komt uw bericht namelijk niet bij ons aan. Wellicht toch maar DIXI gebruiken dan....

Hotline +31 (0) 78 - 64 24 000 Online bestellen Online bestellen Vestigingen Vestigingen